Language Switcher

Centar.hu Team

Üdvözöljük a Magyarországi Szerb Kulturális és Dokumentációs Központ oldalán!

OIK PREVODI PROMOCIJAA budapesti Országos Idegennyelvű Könyvtár nemrégiben otthont adott a Magyarországi Szerb Kulturális és Dokumentációs Központ keretein belül működő Venclovity Műhely legújabb kiadásai bemutatójának. Pontosabban a magyarországi szerb írók Milosevits Péter, Dujmov Dragomir és Stepanov Milán műveinek a magyar nyelvű fordításairól van szó. A London - Pomáz(Milosevits Péter), Ábrándok vonata(Dujmov Dragomir) és Tito laktanya(Stepanov Milán) című regények leginkább a magyarországi Szerb közösség életéhez fűződő témákat feszegetnek.

 

FullSizeRender 22017. április 20. és 23. között a Magyarországi Szerb Kulturális és Dokumentációs Központnak először nyílt alkalma a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál szerb standjának házigazdájaként is bemutatkozni, mégpedig nem kevés sikerrel.
Az esemény - melynek résztvevői közt akadtak kiadók, könyvtárak és köyvesboltok is - sikerességét elsősorban a fesztivál szervezőinek köszönheti. A Magyarországi Szerb Kulturális és Dokumentációs Központ az idei fesztiválon megjelenő Belgrádi Könyvvásár standján a belgrádi és a budapesti könyvvásár szervezőinek közös felkérésére a szerb kiadványok bemutatását kapta feladatául.

IMG 6688

Idén is a Szerb Kulturális Központ volt a házigazdája az OKTV - nek szerb nyelv és irodalomból és néprajzból melyet az Oktatási Hivatal szervezett. A versenyekre összesen 8 diák nevezett, ebből hárman a Battonyai Két Tanítási Nyelvű Szerb Általános Iskola tanulói öten pedig a Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai.

protokolMárcius 28-án, Szabadkán tartotta meg találkozóját a Magyar Nemzeti Tanács és a Szerb Országos Önkormányzat vezetősége.A találkozón a szerb delegációt a Szerb Országos Önkormányzat elnöke, Szutor Lászlóné és a szerb nemzetiségi szószóló, Alexov Ljubomír, míg a magyar házigazdákat Hajnal Jenő a Magyar Nemzeti Tanács elnöke és Jerasz Anikó, az MNT végrehajtó bizottságának elnöke képviselte. 

 

 

 

ДАНАС ЈЕ

28. Шабан 1438. г.