Language Switcher

Centar.hu Team

Üdvözöljük a Magyarországi Szerb Kulturális és Dokumentációs Központ oldalán!

zavrsna 1 2016Az előző évekhez hasonlóan idén is Szerbia Köztársaság Budapesti Nagykövetsége biztosította a helyszínt a Szerb Kultúra Hónapja záróestjéhez, amelyen Szerbia munkaügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai minisztere, Aleksandar Vulin köszöntötte a nagy számban megjelent vendégeket. A jelenlevőket üdvözölte Szerbia magyarországi nagykövete Rade Drobac, Dr. Szabó László parlamenti államtitkár és Gyurity Milán, a Magyarországi Szerb Kulturális és Dokumentációs Központ megbízott igazgatója is.

istocni andjeo 2016

A Szerb Kulturális Központ színházterme szűknek bizonyult ahhoz, hogy befogadja az összes érdeklődőt az "Istočni anđeo" (Keleti angyal) című színházi előadásra október 8-án, melyben a szerb színművészet két csillagát Stjepanovic Ljiljanat és Lasic Ljiljanat láthattuk fellépni, valamint egy igen tehetséges fiatal színészt Piale Stevant.

TEKELIJANUM 2

Bilja Krstić énekművész és a Bistrik Együttes másfél órás koncertjével, amely a Szerb Kultúra Hónapja keretein belül került megrendezésre, október 9-én vették először használatba a szerb Thökölyanum épületének nemrégiben felújított dísztermét.

tasic 1 2016

Idén ünnepeljük Nikola Tesla szerb tudós születésének 160. évfordulóját, s ebből az alkalomból a Szerb Kultúra Hónapja programjában is helyet kapott a nagy fizikus nevéhez kötődő rendezvény, mégpedig Mihajlo Pupin nevével összekötve. Aleksandra Ninković Tašić a megálmodója a nagyszabású Mihajlo Pupin kiállításnak, amely a belgrádi Történeti Múzeumban tekinthető meg és amelyet ezidáig több, mint 100 000 ember tekintett meg.

 

 

 

ДАНАС ЈЕ

26. Џумаде I. 1438. г.