KOLO 1

Az együttes 1948. május 15-én alakult meg, mely majd hetven éve magas szinten vigyázza és ápolja Szerbia, valamint a régió népi hagyományait, a zene, a tánc és szokások bemutatásával.Egy modern, hagyományokat, zenét és legfőképpen táncokat bemutató műsorral a KOLO Együttes megnyitja a hetvenedik hivatalos szezonját melyre „A szerb kultúra hónapja” ünnepélyes megnyitóján kerül sor, melyet hagyományosan a Magyarországi Szerb Kulturális és Dokumentációs Központ szervez. Ez a különleges este a Nemzeti Táncszínház és a Magyarországi Szerb Kulturális és Dokumentációs Központ közös szervezésében jön létre.

A művészeti repertoár kialakításában az évek során neves koreográfusok, zeneszerzők, zenekutatók, népkutatók, valamint balett művészek munkája vezetett a jellegzetes előadásmódhoz, melyre jellemző a vizuális és zenei elemek igényes összhangja.
A KOLO művészei több alkalommal varázsolták el a közönséget kifejező, tökélyre törő tánctechnikájukkal, énekkel és zenével, továbbá viseleteik gazdagságával a világ nagyszínpadain.
A KOLO a kultúra nagykövete mely a világ leghíresebb helyszínein szerepelt, mint a Metropolitan, a Carnegie Hall, a Palais de Chaillot, a Royal Festival Hall, Moszkvai Nagyszínház, a Kölni Operaház, La Fenice, a Sidney Opera, vagy a Pekingi Művészeti Központ. Az együttesnek a kultúra terén elért nemzetközi sikerei elismertséget és több fontos díjat is hoztak.

 

Jegyek : 

http://nemzetitancszinhaz.jegy.hu/program/a-hagyomany-energiaja-81732/386029