pogresan broj

Az Eötvös 10 Kulturális Központban került bemutatásra a Téves szám című színházi előadás, amelyet Dofen Boan szövege alapján Djordjeviž Miloš rendezett.
Olyan vígjátékról van szó, amelyben a darab szereplői mindvégig azon igyekeznek, hogy valamilyen módon kihúzzák magukat a saját maguk által elkövetett tévedések sorozatából. Egy téves szám, téves napon vagy nem megfelelő emberrel, egy helytelen témaválasztás vagy egy hamis élet. A darabban mindez lehetséges, a legrosszabb pedig az, hogy a szereplők maguk is egyre jobban belegabalyodnak a történetbe. A színészek, akik a szerepeket alakítják: Pujić Branka, Knežević Sonja, Ćirić Nenad, Djordjević Miloš.

A vígjáték már tíz éve van repertoáron Szerbiában, a Szerb Kultúra Hónapja keretein belül megtartott előadás pedig a darab 10. budapesti előadása volt. A színdarab iránti óriási érdeklődést bizonyítja az a tény is, hogy a szervezőknek teltházzal kellett számolniuk. Az előadáson részt vett Rade Drobac, budapesti szerb nagykövet, Szutor Lászlóné, a Szerb Országos Önkormányzat elnöke, ahogyan Monenegró Budapesti Nagykövetségének képviselői is.
Djordjević Miloš rendezésében az erediteleg francia szereplők nevei szerbre változtak, ahogyan a történet helyszíne is Szerbia lett. A rendező saját szavai szerint, ennek oka éppen a vígjáték műfajában keresendő, hiszen a cselekmény a mi közönségünk számára sokkal érdekesebb és élvezetesebb, amennyiben szerb emberekről szól. Így aztán a történet helyszíne is akkor válik igazán vicessé, amikor egy Párizs melletti falu neve helyett azt halljuk, hogy Donji Brdjani, Čačak mellett.
Vitathatatlan, hogy a "Téves szám" című színdarab ezúttal is elnyerte a közönség tetszését, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy óriási tapssal jutalmazták a színészek játékát.