A Magyarországi szerb Kulturális és Dokumentációs Központban a hagyományokhoz híven idén is megemlékeztek a Nemzetközi Gyermekkönyvnapról, melyet a húsvéti ünnepek miatt ezúttal április 16-án tartottak. Az eseményen szép számban vettek részt a budapesti Nikola Tesla általános iskola diákja és tanáraik. A Nemzetközi Gyermekkönyvnap idei díszvendége Tatjana Obradović-Podobnik, újvidéki gyermekkönyvíró volt. 

 

A program kezdetét a résztvevőket Kondic-Gyurity Diana köszöntötte, aki többek közt az írás és az anyanyelv ápolásának fontosságára hívta fel a figyelmet. Ezt követően sor került Tatjana Obradović-Podobnik "Košnica prijateljstva" című verseskötetének bemutatójára. Ez egyébként az első olyan gyermekkönyv, melyet a Magyarországi Szerb Kulturális és Dokumentációs Központ adott ki. A könyvbemutató alatt a gyerekek kivetítve figyelhették a könyv illusztrációjául szolgáló képeket, melyeket egyébként Robert Getel készített.  A rendhagyó könyvbemutató nagy sikert aratott a gyerekek körében. 

A szerzővel való interaktív beszélgetést Željko Veseljko vezette, aki Tandža Narandža-hoz csatlakozva később felejthetetlen előadást varázsolt a gyerekek elé.