A Szerb Kultúra Hónapja eseményeinek sorában foglalt helyet a szentendrei Jávor férfikórus és Borbély Mihály szaxofonista koncertje, igen érdekes egyvelegét adva a templomi éneklésnek és egy olyan hangszernek, melyet tipikusan a dzsezzmuzsika világából ismerhetünk.

Számos zenebarát és velük a szerb közösség tagjai a Pomázi Teleki-Watthay kastélyan gyűltek össze a közel egy órás, minden tekintetben élménynek nevezhető koncert meghallgatására. A vendégeket Bogdán Péter, a Pomázi Szerb Önkormányzat elnöke és Gyurity Milán, Központunk igazgatója köszöntötték.

A rendezvény után a vendégeket a szerb tudós, Nikola Tesla felújított emléktáblájának leleplezéséhez invitálták, aki élete során egy időben Pomázon tartózkodott nagybátyjánál, Mándity Pajánál. A közeli Luppa háznál tartott megemlékezésre ellátogató résztvevőket Dr Golub Iván, a Pomázi Szerb Közösségért Alapítvány elnöke köszöntötte. Beszédében kifejezte köszönetét, hogy neki járt e megtiszteltetés, majd felidézte Tesla Pomázi tartózkodásának emlékét, valamit a híres pomázi Luppa családhoz kötő rokoni szálait. Az ünnepi beszéd után koszorúkat helyeztek el az emléktáblánál.